Антибактериалните чорапи - лесно решение в борбата с лошата миризма на краката

6 април 2019
Антибактериалните чорапи - лесно решение в борбата с лошата миризма на краката

Да имаш миризливи крака е доста смущаващо. Дори когато сме с обувки понякога миризмата на краката може да се усети около нас. Това със сигурност е отблъскващо за околните и притеснително за нас самите. Никой не иска да е в това положение, но се случва и на мъже и на жени, и на деца. Никой не е застрахован от това.

Основната причина за миризмата на тялото и в частност на краката не е потта. Истинският виновник са бактериите. Бактериите, които естествено съществуват върху човешката кожа, използват потта като източник на храна. Докато растът и се размножават, те произвеждат отпадъци, които са същността на неприятната миризма. Обувките и чорапите могат да затруднят изпаряването на потта от краката. А повече пот за бактериите означава още по-благоприятна среда за развитие.

Повишената активност принуждава краката да се потят повече, което от своя страна означава, че бактериите имат повече възможности да създадат лоши миризми.  Колкото и да изглежда безнадежден, този проблем има лесно решение! Толкова лесно, че мнозина няма да повярват, но си струва да пробват. А то е: Антибактериални чорапи!

Чорапи, които са третирани с антибактериални средства могат да ви освободят от подобни тревоги и неприятни миризми! Тъй като чорапът се намират между обувката и крака, той поема всички негативи както от едната, така и от другата страна. 

Как работят антибактериални чорапи?

Антибактериалните чорапи спират растежа на така нежеланите бактерии в тъканта, което в крайна сметка предотвратява неприятните миризми.

Някои чорапи са произведени от материали, които имат антибактериални свойства и в резултат на това могат да помогнат в борбата с лошата миризма на краката. Всички материи могат да бъдат обработени с антибактериални средства. Най-бързият и лесен начин за решаване на този проблем са чорапите завършени с антибактериална обработка. Когато избирате чорапи, които са подобрени с антибактериални средства, третираната тъкан се противопоставя на растежа и разпространението на бактериите, причинители на лошата миризма. Дори хора, които по принцип не страдат от изпотяване и миризма на ходилата споделят, че им се е случвало в края на деня да усетят лош мирис, идващ от обувките, чорапите или краката.

Колкото и да се потят краката ви ( някои хора повече, други по-малко), антибактериалното третиране на тъкънта на чорапа предотвратява разпространението на бактерии и следователно спира неприятната миризма.

Дали антибактериалните чорапи работят за контрол на миризми?

Да, наистина го правят!

Убедете се като изпробвате чорапи с антибактериална обработка от нашата селекция >>


Да, това е памук, но селектиран и обработен по специфичен начин. Разберете повече какви са спецификите и как се получава.

прочети още

На микроскопично ниво бамбуковото влакно има кръгла и гладка повърхност. Поради това, тя седи перфектно до кожата.

прочети още

Чували ли сте за модал? Все по-често срещаме тази материя изписана на етикета на дрехите ни. Известна ощ като "съвременната материя".

прочети още

Чорапите за нашите маратонки са супер важни не само заради визията си, а и заради техните качества по отношение на контакта с краката ни по време на спортните активности. Разберете повече в нашата статия.

прочети още

Разберете какви са спецификите при хората, които имат диабет. В нашия магазин ще намерите специални чорапи, създадени именно за тях.

прочети още

Ако се полагат правилните грижи за краката, чорапите и обувките със сигурност ще забравите за този проблем! Разберете какви грижи са нужни за справяне с проблема.

прочети още

Разберете повече за специалните характеристики и свойства на вълната от алпака.

прочети още

Защо вълната се завръща в нашето ежедневие въпреки разнообразните синтетични материали? Разберете какви са нейните уникални качества.

прочети още

"В планините, където температурите са под нулата, Господ е дал на козите тази вълна." Разберете защо е толкова ценен материал от векове.

прочети още

Разберете повече за тази материя и защо тя е толкова предпочитана при изработката на топли термо чорапи

прочети още

Миризмата на краката е един от най- неприятните проблеми . Той често се среща и винаги е смущаващо и отблъскващо. Чудили ли сте се от къде се появява тя? Защо изобщо я има, въпреки че спазвате добра хигиена? Дали е от обувките, краката или от чорапите?

прочети още

Прочетете повече за различните видове памук и какво се произвежда от различните части на растението.

прочети още

През 1844 г. Джон Мърсър установява, че когато памукът се третира с концентрирана сода каустик преминава през някои основни промени. Това причинява подуване на влакната.

прочети още

Подготвили сме една страхотна селекция от ТОП продукти в нашия магазин, с която искаме да ви вдъхновим за страхотно настроение с весели чорапи и елегантни предложения със стил

прочети още

Само сега можете да направите живота си цветен и шарен не само като боядисате яйца, но и като внесете настроение с весели чорапи

прочети още

Дами, помислили сме за вашето настроение и богат гардероб! Възползвайте се от специалната отстъпка по случай празника.

прочети още

Специална остстъпка те очаква за деня на влюбените.

прочети още

Дядо Коледа също носи чорапи и тази Коледа споделя тайната си за сухи и топли крака!

прочети още

Еластанът е плътно синтетично влакно. Основното му качество е високата еластичност. Разберете повече за този материал.

прочети още

Насладете се на селектираните чорапи в нашия онлайн магазин за чорапи сега с -20% отстъпка!

прочети още

Възползвайте се от страхотната промоция на висококачествени 3/4 дамски чорапи. Подгответе се за пролетта с нашите предложения още сега на страхотна по-достъпна цена!

прочети още

Стоите си на топло с чаша благоуханна напитка, прекарвате повече време с  любимите си хора, защото сте избрали вече подаръците за тях онлайн в chorap.bg и очаквате дядо Коледа да си свърши работата ;)

прочети още