Антибактериалните чорапи – Вашият най-добър приятел за комфортно и уверено движение

27 юли 2020
Антибактериалните чорапи – Вашият най-добър приятел за комфортно и уверено движение

 

Миризмата на краката е един от най- неприятните проблеми .

Той често се среща и винаги е  смущаващо  и отблъскващо.

Чудили ли сте се от къде се появява тя?

Защо изобщо я има, въпреки че спазвате добра хигиена?

Дали е от обувките, краката или от чорапите?

Неприятната миризма може да Ви накара да се почувствате неудобно и да развали настроението Ви, където и да се намирате.  Тя е и проблем, с който всеки се е сблъсквал поне веднъж в живота си.  Дори със затворени обувки, в някои случаи тя намира своя начин да напомни за себе си, както на нас, така и на околните.

За щастие, не е нужно да се примирявате с това. Може да забравите за неприятната миризма и потенето на краката веднъж завинаги. Нужно е да направите само една малка промяна –  започнете да носите антибактериални чорапи !

Помислете през какво преминават краката и чорапите Ви всеки ден. Затворени обувки , изпотяване , намокряне в дъждовно време и така  цял ден.  Тези и още много предпоставки създават благоприятни условия ,които застрашават здравето ни във всеки един момент и крият неочаквани опасности. С две думи, ежедневно краката Ви са изложени на много изпитания.  Антибактериалните чорапи могат да Ви помогнат да ги защитите. Ето как:

Проблемът

Един от най-сериозните проблеми на много хора, щом става въпрос за краката им, е неприятната миризма, която идва от обувките, чорапите и самите крака.

Причината

Бактерии. Вярвате или не, потта не е първопричината за миризмата на тялото, истинският виновник са бактериите.

Човешката кожа е добра хранителна среда за развитието на различни бактерии , гъбички и вируси. При нарушаване на естественото състояние на кожата (изпотяване , лющене , влага т.н.) се създават благоприятни условия за прекомерно размножаване на микроорганизмите. Това важи особено за кожата на краката. Тъкъните с които ,,обличаме “ краката си често предизвикват производството на повече пот и себум. Най-вече чорапите ни.

Препоръчват се естествени материи , като памук , бамбук , модал , вилофт, вълна и др. Някои от тях имат естествени антибактериални свойства .Но това не е достатъчно ! Защо ?

Защото , те също са замърсени от мръсотията в околната среда и се превръщат в последната стъпка към създаване на идеалната среда за развитие на патогенни бактерии и инфекции . За да се спре разпространението е важно да се прекъсне пътят на предаване !

Стегнати в чорапи и затворени в обувки, краката ни са изложени на много повече опасности от колкото можем да си представим.

 

Решението  - антибактериални чорапи

Решението е много по-лесно от колкото очаквате – доверете се на антибактериални чорапи.

Това са чорапи, които на пръв поглед изглеждат напълно обикновени, а вълшебното им действие е невидимо с просто око. Чорапите притежаващи антибактериална защита са тези, в чиято повърхност или влакна са вградени молекули на антибактериални агенти. Това е технология прилагана в крайния етап на производството, при който чорапите се изпират в специални машини и се добавя антибактериално и дезодориращо средство .  Така чорапите се изчистват от наличието на микроорганизми и придобиват приятен аромат, а антибактериалния ефект се проявява като:

  • Намалява потенето на краката;
  • Незадържа влагата;
  • Непозволява развитието и разпространението на бактерии;
  • Неприятната миризма е елиминирана;

 

Защо е толкова важно да носите антибактериални чорапи?

Ако се борите с неприятната миризма и страдате от това... ако искате да стъпвате уверено и да събувате обувките си без притеснение, антибактериалните чорапи са Вашето решение. С тях:

  • Ще поддържате краката си сухи през целия ден, което ще Ви донесе допълнително удобство;
  • Ще предотвратите неприятната миризма по стъпалата, обувките и чорапите;
  • Ще предотвратите развитието на мехури и мазоли;
  • Ще намалите развитието на инфекции, причинени от бактерии, гъбички и други подобни микроорганизми.                                                                                           

 

Дали сте мъж или жена , дали сте активни или прекарвате дните си пред компютър, носенето на антибактериални чорапи ще Ви помогне да забравите за неприятната миризма . Накратко, антибактериалните чорапи ще Ви помогнат да поддържате краката си здрави и щастливи.

 

Как да изберете антибактериални чорапи?

Независимо,  дали търсите чорапи, които да комбинирате с елегантния си костюм, или пък искате забавни, цветни чорапи, които закачливо се подават под дънките Ви, в нашата селекция антибактериални чорапи, ще намерите по нещо за всеки вкус и предпочитания. Само трябва да изберете най-подходящите според повода и желанията си.

Подарете на краката си удобство, комфорт и щастливо ходене с антибактериални чорапи.


Да, това е памук, но селектиран и обработен по специфичен начин. Разберете повече какви са спецификите и как се получава.

прочети още

На микроскопично ниво бамбуковото влакно има кръгла и гладка повърхност. Поради това, тя седи перфектно до кожата.

прочети още

Чували ли сте за модал? Все по-често срещаме тази материя изписана на етикета на дрехите ни. Известна ощ като "съвременната материя".

прочети още

Чорапите за нашите маратонки са супер важни не само заради визията си, а и заради техните качества по отношение на контакта с краката ни по време на спортните активности. Разберете повече в нашата статия.

прочети още

Разберете какви са спецификите при хората, които имат диабет. В нашия магазин ще намерите специални чорапи, създадени именно за тях.

прочети още

Ако се полагат правилните грижи за краката, чорапите и обувките със сигурност ще забравите за този проблем! Разберете какви грижи са нужни за справяне с проблема.

прочети още

Основната причина за миризмата на тялото и в частност на краката не е потта. Истинският виновник са бактериите. Преборете ги с чорапи с антибактериална обработка!

прочети още

Разберете повече за специалните характеристики и свойства на вълната от алпака.

прочети още

Защо вълната се завръща в нашето ежедневие въпреки разнообразните синтетични материали? Разберете какви са нейните уникални качества.

прочети още

"В планините, където температурите са под нулата, Господ е дал на козите тази вълна." Разберете защо е толкова ценен материал от векове.

прочети още

Разберете повече за тази материя и защо тя е толкова предпочитана при изработката на топли термо чорапи

прочети още

Прочетете повече за различните видове памук и какво се произвежда от различните части на растението.

прочети още

През 1844 г. Джон Мърсър установява, че когато памукът се третира с концентрирана сода каустик преминава през някои основни промени. Това причинява подуване на влакната.

прочети още

Подготвили сме една страхотна селекция от ТОП продукти в нашия магазин, с която искаме да ви вдъхновим за страхотно настроение с весели чорапи и елегантни предложения със стил

прочети още

Само сега можете да направите живота си цветен и шарен не само като боядисате яйца, но и като внесете настроение с весели чорапи

прочети още

Дами, помислили сме за вашето настроение и богат гардероб! Възползвайте се от специалната отстъпка по случай празника.

прочети още

Специална остстъпка те очаква за деня на влюбените.

прочети още

Дядо Коледа също носи чорапи и тази Коледа споделя тайната си за сухи и топли крака!

прочети още

Еластанът е плътно синтетично влакно. Основното му качество е високата еластичност. Разберете повече за този материал.

прочети още

Насладете се на селектираните чорапи в нашия онлайн магазин за чорапи сега с -20% отстъпка!

прочети още

Възползвайте се от страхотната промоция на висококачествени 3/4 дамски чорапи. Подгответе се за пролетта с нашите предложения още сега на страхотна по-достъпна цена!

прочети още

Стоите си на топло с чаша благоуханна напитка, прекарвате повече време с  любимите си хора, защото сте избрали вече подаръците за тях онлайн в chorap.bg и очаквате дядо Коледа да си свърши работата ;)

прочети още