Бамбукови чорапи - интересни факти

4 юни 2018
Бамбукови чорапи - интересни факти

Бамбукът расте естествено и без помощ от човека. Той не се нуждае от торове и пестициди. Бамбукът е 100% устойчив, а влакното му е 100% биоразградимо. Бамбуковото влакно има по-добра абсорбация и вентилация в сравнение с другите влакна. Например той е 3-4 пъти по-абсорбиращ от памука. Бамбукът има свойството да отблъсква влагата от кожата, която след това се изпарява и така поддържа естествено суха и комфортна среда.

Бамбукът никога не се прилепва към кожата. Това означава, че бамбукът е с 2-3 градуса по-хладен при топло време и също толкова топъл в студено време. 

Бамбуковите чорапи имат естествена антибактериална функция, бактериостаза (функция спираща развитието на бактериите) и дезодорираща функция. Резултати от различни тестове показват, че над 70% от бактериите са загинали, когато са инкубирани върху бамбуковите влакна. В допълнение тестове на Японската асоциация за проверка на текстила установяват, че дори след петдесет пъти измиване, бамбуковия плат все още притежава тези функции. Тъй като бамбуковата тъкан естествено спира разпространението на бактериите, бамбуковите чорапи поддържат краката свежи за по-дълго време.

На микроскопично ниво бамбуковото влакно има кръгла и гладка повърхност. Поради това, тя седи перфектно до кожата. Бамбукът също е чудесен избор за чувствителна или алергична кожа, тъй като причинява по-малко дразнене сравнение с други тъкани.

Можете да намерите немалко чорапи от бамбук в нашия онлайн магазин за чорапи. Изберете вашите още сега!


Да, това е памук, но селектиран и обработен по специфичен начин. Разберете повече какви са спецификите и как се получава.

прочети още

Чували ли сте за модал? Все по-често срещаме тази материя изписана на етикета на дрехите ни. Известна ощ като "съвременната материя".

прочети още

Чорапите за нашите маратонки са супер важни не само заради визията си, а и заради техните качества по отношение на контакта с краката ни по време на спортните активности. Разберете повече в нашата статия.

прочети още

Разберете какви са спецификите при хората, които имат диабет. В нашия магазин ще намерите специални чорапи, създадени именно за тях.

прочети още

Ако се полагат правилните грижи за краката, чорапите и обувките със сигурност ще забравите за този проблем! Разберете какви грижи са нужни за справяне с проблема.

прочети още

Основната причина за миризмата на тялото и в частност на краката не е потта. Истинският виновник са бактериите. Преборете ги с чорапи с антибактериална обработка!

прочети още

Разберете повече за специалните характеристики и свойства на вълната от алпака.

прочети още

Защо вълната се завръща в нашето ежедневие въпреки разнообразните синтетични материали? Разберете какви са нейните уникални качества.

прочети още

"В планините, където температурите са под нулата, Господ е дал на козите тази вълна." Разберете защо е толкова ценен материал от векове.

прочети още

Разберете повече за тази материя и защо тя е толкова предпочитана при изработката на топли термо чорапи

прочети още

Миризмата на краката е един от най- неприятните проблеми . Той често се среща и винаги е смущаващо и отблъскващо. Чудили ли сте се от къде се появява тя? Защо изобщо я има, въпреки че спазвате добра хигиена? Дали е от обувките, краката или от чорапите?

прочети още

Прочетете повече за различните видове памук и какво се произвежда от различните части на растението.

прочети още

През 1844 г. Джон Мърсър установява, че когато памукът се третира с концентрирана сода каустик преминава през някои основни промени. Това причинява подуване на влакната.

прочети още

Подготвили сме една страхотна селекция от ТОП продукти в нашия магазин, с която искаме да ви вдъхновим за страхотно настроение с весели чорапи и елегантни предложения със стил

прочети още

Само сега можете да направите живота си цветен и шарен не само като боядисате яйца, но и като внесете настроение с весели чорапи

прочети още

Дами, помислили сме за вашето настроение и богат гардероб! Възползвайте се от специалната отстъпка по случай празника.

прочети още

Специална остстъпка те очаква за деня на влюбените.

прочети още

Дядо Коледа също носи чорапи и тази Коледа споделя тайната си за сухи и топли крака!

прочети още

Еластанът е плътно синтетично влакно. Основното му качество е високата еластичност. Разберете повече за този материал.

прочети още

Насладете се на селектираните чорапи в нашия онлайн магазин за чорапи сега с -20% отстъпка!

прочети още

Възползвайте се от страхотната промоция на висококачествени 3/4 дамски чорапи. Подгответе се за пролетта с нашите предложения още сега на страхотна по-достъпна цена!

прочети още

Стоите си на топло с чаша благоуханна напитка, прекарвате повече време с  любимите си хора, защото сте избрали вече подаръците за тях онлайн в chorap.bg и очаквате дядо Коледа да си свърши работата ;)

прочети още