Бамбукови чорапи - интересни факти

4 June 2018
Бамбукови чорапи - интересни факти

Бамбукът расте естествено и без помощ от човека. Той не се нуждае от торове и пестициди. Бамбукът е 100% устойчив, а влакното му е 100% биоразградимо. Бамбуковото влакно има по-добра абсорбация и вентилация в сравнение с другите влакна. Например той е 3-4 пъти по-абсорбиращ от памука. Бамбукът има свойството да отблъсква влагата от кожата, която след това се изпарява и така поддържа естествено суха и комфортна среда.

Бамбукът никога не се прилепва към кожата. Това означава, че бамбукът е с 2-3 градуса по-хладен при топло време и също толкова топъл в студено време. 

Бамбуковите чорапи имат естествена антибактериална функция, бактериостаза (функция спираща развитието на бактериите) и дезодорираща функция. Резултати от различни тестове показват, че над 70% от бактериите са загинали, когато са инкубирани върху бамбуковите влакна. В допълнение тестове на Японската асоциация за проверка на текстила установяват, че дори след петдесет пъти измиване, бамбуковия плат все още притежава тези функции. Тъй като бамбуковата тъкан естествено спира разпространението на бактериите, бамбуковите чорапи поддържат краката свежи за по-дълго време.

На микроскопично ниво бамбуковото влакно има кръгла и гладка повърхност. Поради това, тя седи перфектно до кожата. Бамбукът също е чудесен избор за чувствителна или алергична кожа, тъй като причинява по-малко дразнене сравнение с други тъкани.

Можете да намерите немалко чорапи от бамбук в нашия онлайн магазин за чорапи. Изберете вашите още сега!


Да, това е памук, но селектиран и обработен по специфичен начин. Разберете повече какви са спецификите и как се получава.

read more

Чували ли сте за модал? Все по-често срещаме тази материя изписана на етикета на дрехите ни. Известна ощ като "съвременната материя".

read more

Чорапите за нашите маратонки са супер важни не само заради визията си, а и заради техните качества по отношение на контакта с краката ни по време на спортните активности. Разберете повече в нашата статия.

read more

Разберете какви са спецификите при хората, които имат диабет. В нашия магазин ще намерите специални чорапи, създадени именно за тях.

read more

Ако се полагат правилните грижи за краката, чорапите и обувките със сигурност ще забравите за този проблем! Разберете какви грижи са нужни за справяне с проблема.

read more

Основната причина за миризмата на тялото и в частност на краката не е потта. Истинският виновник са бактериите. Преборете ги с чорапи с антибактериална обработка!

read more

Разберете повече за специалните характеристики и свойства на вълната от алпака.

read more

Защо вълната се завръща в нашето ежедневие въпреки разнообразните синтетични материали? Разберете какви са нейните уникални качества.

read more

"В планините, където температурите са под нулата, Господ е дал на козите тази вълна." Разберете защо е толкова ценен материал от векове.

read more

Разберете повече за тази материя и защо тя е толкова предпочитана при изработката на топли термо чорапи

read more

Миризмата на краката е един от най- неприятните проблеми . Той често се среща и винаги е смущаващо и отблъскващо. Чудили ли сте се от къде се появява тя? Защо изобщо я има, въпреки че спазвате добра хигиена? Дали е от обувките, краката или от чорапите?

read more

Прочетете повече за различните видове памук и какво се произвежда от различните части на растението.

read more

През 1844 г. Джон Мърсър установява, че когато памукът се третира с концентрирана сода каустик преминава през някои основни промени. Това причинява подуване на влакната.

read more

Подготвили сме една страхотна селекция от ТОП продукти в нашия магазин, с която искаме да ви вдъхновим за страхотно настроение с весели чорапи и елегантни предложения със стил

read more

Само сега можете да направите живота си цветен и шарен не само като боядисате яйца, но и като внесете настроение с весели чорапи

read more

Дами, помислили сме за вашето настроение и богат гардероб! Възползвайте се от специалната отстъпка по случай празника.

read more

Специална остстъпка те очаква за деня на влюбените.

read more

Дядо Коледа също носи чорапи и тази Коледа споделя тайната си за сухи и топли крака!

read more

Еластанът е плътно синтетично влакно. Основното му качество е високата еластичност. Разберете повече за този материал.

read more

Насладете се на селектираните чорапи в нашия онлайн магазин за чорапи сега с -20% отстъпка!

read more

Възползвайте се от страхотната промоция на висококачествени 3/4 дамски чорапи. Подгответе се за пролетта с нашите предложения още сега на страхотна по-достъпна цена!

read more

Стоите си на топло с чаша благоуханна напитка, прекарвате повече време с  любимите си хора, защото сте избрали вече подаръците за тях онлайн в chorap.bg и очаквате дядо Коледа да си свърши работата ;)

read more